kei judul apa ya…

Ana sing wes tau krungu, “mata dadi obor, sikil dadi cagak”
Nalika mata keculek, jempol ki jare yo melu ngrasakake lara.
Nalika jempol sikil kesandung, mata iki ndrojos..
Ndelalah kog yo sakjroning wektu mata ki keculek jempol yo kesandung..

Ana ing sak liyane wektu, mata sengaja diculek lan sikil sengajo di tatapake.

Pancen nek dirasake yo podho larane. Ananging rasa lara kuwi mau bakal ilang lan mari. Banjur apa paedahe? Mata sengaja diculek supaya tambah awas lihe namatake mbarang-mbarang, rereget sing nempel ana ing mata supaya pada ilang bareng karo iline luh kang ndrojos. Nalika mata kuwi mau di culek, jempol jare ugo melu ngrasaake ngilu. Badan siji, gegiletane akeh ; Mulane yen ana perangan siji kang lara, perangan liyane kabeh padha melu ngrasakake.

——————————————————————————————


About this entry